نوع آب میوه

آیا می دانید این آب میوه برای کودکتان بسیار مفید می باشد و توصیه می شود از این آبمیوه برای کودکتان تهیه کنید... دستگاه پرتقال آب میوه گیر سودمندی آب میوه های حاوی امگا -3 برای کودکان  کارشناسان می گویند : کودکانی که ماهی دوست ندارند می توانند برای بهره مند شدن از آثار سودمند اسید چرب امگا -3 از نوشیدنی های حاوی این ماده استفاده کنند.  پژوهشگران  با درج مقاله ای در نشریه انجمن پزشکی آمریکا اعلام کردند: استفاده از نوشیدنی ها و آب میوه های حاوی امگا-3 می تواند جانشینی برای ماهی به منظور تامین نیاز کودکان به اسید چرب امگا-3 باشد.  نتیجه بررسی اخیر محققان درباره 31 کودک 4 تا 12 سال نشان می دهد، دستگاه پرتقال آب میوه گیر مصرف آب پرتقال غنی شده با اسید چرب امگا-3 باعث می شود تا سطح خونی این اسید چرب که با نام علمی (acid (DHA شناخته می شود پس از 6 هفته مصرف این نوع آب میوه تا حد زیادی افزایش یابد .  تا کنون بررسی ها سودمندی امگا -3 را در بهبود رشد و تکامل جسمی و مغزی کودکان نشان داده اند. امگا -3 در ماهی های دستگاه پرتقال آب میوه گیر چرب نظیر تن و ساردین و گردو به وفور وجود دارد.

بیشتر ما خوردن آبمیوه را به خوردن میوه ترجیح میدهیم، همچنین این باور را داریم که آبمیوه برای سلامت بسیار مفید است و درباره خاصیتهای گوناگون آبمیوه ها ایمیلهای زیادی در حال چرخش در میان دوستان و آشنایان است. در این مقاله به هفت باور دستگاه پرتقال آب میوه گیر اشتباه عموم درمورد آبمیوه اشاره خواهیم نمود.

1-       قند آبمیوه کمتر است.

یک لیوان آب سیب، پرتقال و انگور بترتیب 117، 105 و 154 کیلو کالری انرژی دارنئ در حالیکه یک لیوان نوشابه 110 کیلوکالری انرژی به بدن می رساند. همچنین میزان قند موجود در یک لیوان آب انگور، نکتار انبه،  آب پرتقال، آب سیب بترتیب 36،31، 30 و 24 گرم است درحالیکه یک لیوان نوشابه 30 گرم قند دارد بنابراین از لحاظ دستگاه پرتقال آب میوه گیر قندی برای کسانی که رژیم لاغری میخواهند بگیرند تفاوت زیادی نمی نماید.

2-       آبمیوه همان فواید میوه را دارد.

هنگام آبگیری میوه ها تقریبا تمام فیبر موجود در آنها جدا و دور انداخته میشود. فیبر موجود در یک عدد سیب به میزان 15 برابر بیشتر از فیبر موجود در آب همان سیب است.

3-       برای لاغری آبمیوه بخورید

شیر کم چرب امتحان نمایید، چون چربی خود را از دست داده و سرشار از پروتئین است. همچنین قند کمتری نسبت به با آبمیوه دارد. آبمیوه اگر چه هیچ چربی ندارد ولی نسبت دستگاه پرتقال آب میوه گیر به شیر کم چرب قند فراوانتری در خود جای داده است. پروتئین موجود در شیر کم چرب حس گرسنگی شما را کاهش می دهد. بهتر است بدانید آبمیوه ای مانند آب انگور از شیر پرچرب هم پر کالری تر است.

4-       آبلیمو ضد سرطان است؟

اخیرا ایمیلهایی رد و بدل میشود که بر خاصیت ضد سرطانی آبلیمو تاکید می نماید. درست، ولی مقدار آن در آبلیموها آنقدر زیاد نیست که بتواند سرطان را شکست دهد دستگاه پرتقال آب میوه گیر. متاسفانه تاکنون داروی جایگزین رادیو تراپی و شیمی درمانی یافت نشده است.

5-       آبلیمو چربی سوزی می نماید.

بسیاری از افراد که در باشگاههای ورزشی بطور تجربی مربی شده اند به شاگردان خود توصیه می نمایند قبل از ورزش حتما آبلیمو بخورند چون باعث چربی سوزی در بدن میشود. دستگاه پرتقال آب میوه گیر درست است که خوردن آبلیمو باعث بهتر شدن هضم غذا در بدن میگردد ولی نمیتواند چربیهای ذخیره شده در بدن را از بین ببرد. برای اینکار باید ورزشهای استقامتی انجام داد.

6-       آب پرتقال ایمنی بدن را افزایش میدهد.

خوردن پرتقال تازه فواید زیادی دارد اما  خوردن آب پرتقال به اندازه خوردن خود پرتقال مفید نیست. یک لیوان آب پرتقال از 5 یا 6 عدد پرتقال تهیه میشود. و قند آن بمیزان زیادی بالاست. دستگاه پرتقال آب میوه گیر جالب است بدانید که کربوهیدرات فروکتوز – قند میوه – بیشترین تاثیر را در کاهش فعالیت گلبولهای سفید دارد.

7-       آبمیوه منبع عالی ویتامین C است.

کاملااشتباه است. در بدن گلوکوز (قند خون) و ویتامین Cبرای جذب شدن با هم رقابت می نمایند وتقریبا گلوکوز همیشه برنده است و  هر چه مقدار بیشتری گلوکوز وارد بدن شود امکان دستگاه پرتقال آب میوه گیر جذب ویتامین C کمتر هم میشود. بنابراین با خوردن آبمیوه ویتامین C دریافت نمی نمایید ونیاز بدنتان برای دریافت این ویتامین را افزایش می دهید.

 

آخرین بررسی‌های موسسه سرطان نشان می‌دهد که رژیم غذایی سرشار از میوه، مهمترین راه پیشگیری از سرطان است زیرا دستگاه پرتقال آب میوه گیر میوه تنها منابع دارای آهن، املاح معدنی و ویتامین‌هاست.  کارشناسان تغذیه براین باورند که آب میوه‌ها منابع بسیار خوبی از موادمغذی به حساب می‌آیند. به عنوان مثال گریپ‌فروت و پرتقال میزان بسیار زیادی ویتامین C در خود دارند. آب هویج حاوی مقدار زیادی ویتامین A به شکل بتاکاروتین است. آب میوه‌ها، منبع بسیار خوبی از مواد معدنی لازم مانند آهن، مس، پتاسیم، سدیم، ید و منیزیم است.  محققان دریافته‌اند، مرکبات موادی درخود دارند که دفع سموم را از بدن تسهیل می‌کنند و در نتیجه احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند. انگور حاوی ماده‌ای است که از تخریب DNA سلولها جلوگیری می‌کند.  آنان معتقدند که برای سالم ماندن، حداقل پنج وعده در روز باید میوه مصرف کرد.  متاسفانه در چند سال اخیر استفاده از آبمیوه‌های آماده و دستگاه پرتقال آب میوه گیر صنعتی،جایگزین آب میوه‌های طبیعی شده است. بسیاری از مردم به گمان این که آب میوه‌های آماده، سالم و مغذی هستند، آنها را مصرف می‌کنند، در حالی که سخت در اشتباه هستند بررسی‌ها نشان می‌دهد که در اغلب آبمیوه‌های آماده فقط 20درصد از عصاره آبمیوه‌های طبیعی وجود دارد و بقیه این نوشیدنی را آب، شکر، اسید، اسانس و موادنگهدارنده تشکیل می‌دهد.  همچنین در هر 200میلی‌لیتر این نوع آبمیوه‌ها تقریباً 3 تا 4 قاشق چایخوری شکر وجود دارد که در هر قاشق حدود 5 گرم قند دیده می‌شود که هرگرم آن معادل 4 کالری انرژی دارد.  با مصرف این مقدار آبمیوه، معادل 80 کالــــری انرژی وارد بدن می‌شود که اگر هر روز این مقــــدار انرژی دریــــافت شود، رفته رفته چاقی دستگاه پرتقال آب میوه گیر عارض شده و در پی آن دیــــابت، فشارخون، چربی خون و بیماری‌های قلبی ایجاد می‌شود.  این در حالی است که در بین آبمیوه‌های آماده، آب انبه، پرتقال و انگور نسبت به آب سیب و آلبالو چاق‌کننده‌تر بوده و موجب افزایش ناگهانی قندخون می‌شوند. از سوی دیگر این نوع آبمیوه‌ها در اثر حرارت پاستوریزاسیون و تغلیظ در کارخانه ارزش ویتامینی خود را تا حد بسیار زیادی از دست می‌دهند که حتی در صورت بکارگیری تکنیک‌های بسیار عالی آب‌میوه‌های طبیعی قابل قیاس نیستند.    آب‌میوه‌های آماده  مهندس رشید احمدیان، کارشناس ارشد تغذیه درباره آب‌میوه‌ طبیعی و تفاوت آن با کنستانتره به گزارشگر ما می‌گوید: «آب میوه، محصول مایعی از میوه است که نه رقیق شده و نه تخمیر و به آن رنگ و طعم‌دهنده اضافه شده باشد.  با فشردن میوه، عصاره از پالپ جدا می‌شود. عصاره شامل ویتامین‌های محلول در آب، شکر و بعضی مـــواد معدنی است. قندی که به‌طــور طبیعی در عصاره وجود دارد مقدار معینی انرژی تولید می‌کند. بعضی وقت‌ها شکر اضافی هم به عصاره اضافه می‌شود دستگاه پرتقال آب میوه گیر که ارزش کالری‌زایی محصول را افزایش می‌دهد.  اصطلاح آب‌میوه را به محصولی که مستقیماً از میوه بدست آمده باشد می‌گویند و هم به کنسانتره میوه‌ای که به آن آب و طعم اضافه شده باشد.»  او می‌افزاید: «برای تولید آب‌میوه، نخست میوه را می‌شویند؛ مواد زاید آن مانند دم، ساقه و هسته را جدا کرده و سپس آن را خرد می‌کنند. پالپ بدست آمده بعضی وقت‌ها حرارت دیده یا تحت فرآیندهای شیمیایی قرار می‌گیرند تا میزان محصول بدست آمده افزایش یابد. پس از این، مراحل اولیه آماده‌سازی، انجام می‌شود.»  او مراحل آماده‌سازی و تولید آب‌میوه آماده را این‌گونه شرح می‌دهد: «پرس پالپ»، برای جلوگیری از اکسیداسیون، این عمل باید سریع انجام شود. اکسیداسیون تأثیر نامطلوبی روی رنگ و طعم دارد. دستگاه پرتقال آب میوه گیر «فیلتراسیون»، باعث جدا شدن ذرات ناخواسته یا کاهش بار میکروبی یا سلول‌های مخمر می‌شود.  «تغلیظ»، غلیظ کردن عصاره تحت خلاء؛ این کار نگهداری و حمل‌ونقل عصاره را آسان‌تر می‌کند.  «اسانس‌گیری»، در هنگام این فرآیند، ممکن است مواد معطر فرار از عصاره خارج شوند که به وسیله دستگاه خاصی دوباره در مخزنی جمع می‌شوند. از 100 لیتر عصاره یک لیتر آروما بدست می‌آید. آرومای بدست آمده، دوباره به عصاره بازگردانده می‌شود.  «پرکردن»، در این مرحله آب‌میوه درون بطری پر می‌شود که در سال‌های اخیر با پیشرفت‌های حاصل شده در این صنعت برای آب میوه‌های شفاف، قبل از پرکردن از فرآیند اولترا فیلتراسیون و برای آب‌میوه‌های کدر یا ابری از پاستوریزاسیون یا انجماد شدید استفاده می‌کنند. دستگاه پرتقال آب میوه گیر آب‌میوه‌ها را به صورت شیرین نشده و شیرین شده (با افزودن شکر) می‌توان استفاده کرد. میزان شکر افزوده شده باید براساس قوانین مواد آشامیدنی به آب میوه اضافه شود. همچنین نوشیدنی‌های میوه‌ای یا نکتار نیز از انواع دیگر آب‌میوه‌ها هستند که این گروه نیز از عصاره میوه یا پالپ بدست می‌آیند که احتمالاً تغلیظ شده‌اند و آب و شکر نیز به آن اضافه می‌شود. میزان عصاره یا پالپ نیز باید برروی بسته‌بندی درج شود.  همچنین آب‌میوه‌ها و نوشابه‌های حاصل از آنها به دو نوع زلال (شفاف شده) و کدر (پالپ‌دار) و از نظر میزان میوه طبیعی محتوی آب‌میوه و پالپ به سه گروه آب‌میوه با میزان میوه طبیعی 100 درصد، نکتار با میزان میوه بسته به نوع 50 تا 25 درصد دستگاه پرتقال آب میوه گیر و در گروه شربت میوه‌ای با محتوی میوه از 6 تا 30 درصد تقسیم می‌شوند.    مضرات آب‌میوه‌های آماده  دکتر احمد رضا درستی، کارشناس صنایع غذایی درباره مصرف آب‌میوه‌های آماده به گزارشگر ما می‌گوید: «بررسی‌ها درباره نوشیدنی‌هایی که به جای آب‌میوه‌های طبیعی عرضه می‌شوند، نشان می‌دهد که با وجود ادعای تولید‌کنندگان، اغلب آنها فقط دارای 5 تا 10 درصد آب‌میوه طبیعی هستند. این در حالی است که بسیاری از مردم می‌اندیشند که می‌توان از آنها به جای آب‌میوه طبیـــعی استفاده کرد. اما واقعیت این است که مصرف این نوشیدنی‌ها فقط برای تنوع و تفریح مناسب است و حداکثر برای رفع عطش در فصل گرما.  او می‌افزاید: «استفاده از این نوشیدنی‌ها نه فقط احتمال چاقی را در افراد بالا می‌برد بلکه پوسیدگی دندان را نیز در آنان گسترش می‌دهد بخصوص در تغذیه کودکان که کودک به جای خوردن میان وعده‌های مغذی‌تری مانند شیر و کیک فقط کمی آب و شکر دریافت می‌کند.»  او می‌افزاید: آیا می دانید این آب میوه برای کودکتان بسیار مفید می باشد «آب‌میوه‌های آماده روز به روز جای خود را در بین مردم باز دستگاه پرتقال آب میوه گیر می‌کنند و مصرف آنها بیشتر می‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد که هر ساله در کشور انگلستان 2/2 میلیون لیتر از نوشیدنی‌های آماده مصرف می‌شود؛ یعنی هر نفر حدود 36 لیتر در سال،‌ آب‌میوه آماده می‌خورد.»  مطالعات روی میزان علاقه مردم به طعم‌های متنوع آب‌میوه‌های آماده نشان می‌دهد که فروش نوشیدنی‌هایی با طعم پرتقال و سیب 70 درصد بیشتر از سایر طعم علاقه مردم را به خود جلب کرده است.  بعد از آنها، آب گوجه‌فرنگی و گریپ‌فروت، بیشترین فروش را دارند.  این بررسی‌ها نشان می‌دهند که مردم فقط به دلیل طعم این آب‌میوه‌ها را انتخاب نمی‌کنند، بلکه به دلیل ارزش‌های غذایی که شنیده‌اند، آنها را انتخاب، خریداری و میل می‌کنند.  با این حال، مسئولان بهداشتی اعلام کرده‌اند که به جای این نوشیدنی‌ها، باید فرهنگ مصرف سبزی و میوه‌های تازه را ترویج کرد.  واقعیت این است که بسیاری از دستگاه پرتقال آب میوه گیر آب‌میوه‌های آماده، بر خلاف انتظار، مملو از ویتامین C نیستند و ویتامین ‌اندکی دارند.  این نوشیدنی‌ها، درصد کمی از ویتامین‌های موجود در آب‌میوه‌های طبیعی را دارند. مقدار مواد مغذی آب‌میوه‌های آماده، آنقدر ناچیز است که نیاز روزانه افراد به ویتامین‌ها را تأمین نمی‌کند و برای جذب ویتامین C بدن، نباید به استفاده از آنها دلخوش کرد.  دکتر درستی با تاکید بر اینکه هرگز نباید مصرف آب‌میوه‌های آماده را در گروه‌های اصلی مواد غذایی یعنی گروه غلات، لبنیات، میوه‌های تازه، سبزی و گوشت (قرمز و سفید) جای داد، می‌افزاید: بررسی‌های انجام شده نشان داده است که آب‌میوه‌های آماده از نوشابه‌های گازدار نیز شکر بیشتری دارند و به همین دلیل اثرات مخربی را بر دندان‌ها خصوصاً در کودکان دارند. در واقع در هر 200 میلی‌لیتر این نوشیدنی‌ها 3 تا 4 قاشق چایخوری شکر وجود دارد و اگـــر از آنها به جای آب استفاده شود، باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شوند. دستگاه پرتقال آب میوه گیر به طور کلی، آب‌میوه‌های آماده از دو راه احتمال پوسیدگی را در دندان‌ها بالا می‌برند، نخست آنکه خاصیت اسیدی آب‌میوه‌ پرتقال آب میوه گیر

به همراه شکر موجود در‌ آن باعث ایجاد پلاک در دندان‌ها و در پی آن پوسیدگی دندان‌ها می‌شود؛